load-icon
x
Microkrediet voor moeders

Wil je mijn Microkrediet voor Moeders in Nepal-project steunen?

Lees waarom ik deze reis maak

Microkrediet voor moeders

De kracht van de ontmoeting

Mijn Female leadership Journey in Nepal in 2023

 

Ik ga op reis!

 

Voor veel mensen is reizen al niet meer bijzonder. Deze reis is dat voor mij wel.

Al voor de 12e keer organiseren LAB voor Leiders en stichting Microkrediet voor Moeders de ‘Female leadership Journey’ onder het motto: De kracht van de ontmoeting. Hun gezamenlijke missie luidt dan ook: Ondernemerschap, zelfredzaamheid en leiderschap stimuleren bij vrouwen in Azië die weinig kansen hebben en in armoede moeten leven. Deze vrouwen in contact brengen met vrouwen uit Nederland die hun eigen leiderschap willen ontwikkelen.

 

In 2023 ga ik mee met deze reis om verschillende redenen:

  • Het lijkt me vooral heel gaaf! Een bijzondere en inspirerende ervaring.
  • Mijn aim om mij verder persoonlijke te ontwikkelen
  • Mijn eigen persoonlijk leiderschap versterken
  • Een super mooie combi door mijn financiële én persoonlijke bijdrage aan het ondernemerschap van de armste vrouwen in Azie via Microkrediet voor Moeders.

Ik ga tijdens deze reis projecten van Microkrediet voor Moeders (MvM) in Nepal bezoeken. Ik wil me laten inspireren door hun aanpak, door hun trots en vakbekwaamheid en door de kracht van samenwerking van deze vrouwen.

 

Mijn aim

 

Het lijkt me fantastisch als we met meer mensen nog meer moeders een kans kunnen geven op een zelfstandig onafhankelijk bestaan dankzij hun ondernemerschap. Mijn aim is om nog extra 1.000 euro in te zamelen. Op de site van MvM staan concrete voorbeelden waarin een vrouw met een bepaald bedrag kan investeren.

 

Wat is een donatie waard?

 

Met €43 kan één vrouw haar eigen naaimachine kopen. Met een lening van €68 start één vrouw met het verbouwen van rijst, groenten en fruit. Voor de aanschaf van een geit is een gemiddelde lening van €91 nodig. Eén vrouw kan hiermee voorzien in de eigen behoefte aan melkproducten, deze verkopen of fokken met de geit en de lammetjes verkopen op de lokale markt. Dit vergroot de kans op een stabiel inkomen in de toekomst. De lening betaalt de vrouw na een jaar weer terug. Van dat geld krijgt een andere vrouw weer een kans op ondernemerschap en daarmee een leefbaar bestaan.

 

MicrokredietvoorMoeders werkt in Nederland alléén met vrijwilligers. Gemiddeld komt 98% van de donaties direct terecht bij de vrouwen in Azië.

 

Doe je mee?

 

Wil je ook bijdragen aan de zelfredzaamheid en ondernemerschap van de moeders in Nepal?

Doneren kan rechtstreeks Een rechtstreekse overboeking geeft voor MvM minimale kosten. Je donatie kan je overmaken  op:

  • rekeningnummer NL84TRIO0390337196
  • ter attentie van: Stichting Microkrediet voor Moeders
  • bij de omschrijving vermelden: ‘Donatie via Marielle’

 

Heel erg bedankt.

 

Gepubliceerd op: 8 november 2022